1 februari 2015

Tentoonstelling Joop Stolk, tevens opening Galerie Driebergen

Joop Stolk

Joop Stolk maakt zeer grote tekeningen met potlood, houtskool en pastelkrijt.
Hijzelf schrijft over zijn werk: Het licht waarin de werkelijkheid gehuld is, heeft vele kwaliteiten. Dat bepaalt in welke gedaante de werkelijkheid zich aan ons voordoet. De interpretaties en combinaties van deze ervaringen zijn de inspiratiebronnen voor mijn werk. Het licht dat ik in deze samengestelde beelden laat schijnen toont ons een vreemde en soms bedreigende niet-alledaagse werkelijkheid.

Sjef Honer

De opening wordt opgeluisterd met een performance van Sjef Honer.
Voor de performance gebruikt Sjef Honer tekstfragmenten van Peter Handke uit het spreekstuk: Publikumsbeschimpfung en Selbstbezichtigung. In deze teksten wordt de bezoeker geconfronteerd met de verwachtingen die zij/hij heeft bij het kijken naar kunst, de wereld, zichzelf en elkaar….  De bezoekers zullen de mogelijkheid krijgen om mede “ schepper “ te worden van de gebeurtenis.

Galerie Driebergen

Stichting Galerie Driebergen is in de zomer van 2014 opgericht. De Galerie is gevestigd achter de brandweer aan de Bosstraat 1a in Driebergen.
De Galerie wil een bijdrage leveren aan een rijk, spraakmakend, eigenzinnig en/of vernieuwend cultureel leven in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
De Galerie beschikt over een grote en een kleine zaal – samen 100 m2- die kunnen worden gehuurd als professionele (expositie-)ruimte. De galerie wordt gerund op een non profit basis.
Meer informatie en aanmelden voor de nieuwsbrief op www.galeriedriebergen.nl
Galerie Driebergen Bosstraat 1a Driebergen

Joop-Stolk